Over West Plant Group

In 1974 startte toenmalig directeur Dhr. J.A. Verhalle een vestiging in het Noord-Limburgse Arcen. Eind jaren tachtig was het bedrijf uitgegroeid tot een kassencomplex van 8 ha. West Plant group is een van de weinige familiebedrijven die op een geheel onafhankelijke manier zaken doet met de professionele tuinbouwbedrijven in Europa.

Medio jaren 90 heeft het bedrijf zich als eerste plantenkwekerij gespecialiseerd in trayplantsystemen. Voor deze specialisatie was WPG al druk bezig met het optimaliseren van de professionele tuinbouw. Maar vooraf waren er al belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het was dhr. Verhalle die als eerste de moed had vollegrondsgroenteplanten direct in plastic opkweekbakken te persen en een stap later de perspotten van elkaar te scheiden als losse pot. Ook diverse andere systemen als “paperpot”en Iseki werden op hun waarde beoordeeld. Dit alles geeft aan hoe zeer de WPG betrokken was bij een veranderend agrarisch bedrijfsklimaat. Alle planten worden in moderne opkweekruimtes, in totaal ca. 22 ha., geteeld. De planten worden onder Cabrio-dek geteeld, waardoor ze op een natuurlijke manier worden afgehard. Een afgeharde en vitale plant kan onder extreme weersomstandigheden een optimale groeistart maken.

Vanuit de hoofdvestiging in Nederland worden contacten met afnemers onderhouden en wordt de levering van producten over geheel Europa geregeld. Hiervoor beschikt WPg over een aantal eigen vrachtwagens en werkt het samen met  ervaren transporteurs.